Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

Uctění památky obětí z FF UK v Praze

Minutou ticha v sobotu 23.12.2023  uctila oběti pražského masakru  na FF UK také naše  Jednotka dobrovolných hasičů Košice....

Minutou ticha uctili oběti pražského masakru také dobrovolní hasiči v Košicích

Jako by se zastavil život. I jižní Čechy se v sobotu v poledne ponořily do ticha, aby vzdaly hold všem obětem brutálního útoku v Praze. Na mnoha místech se na znamení smutku rozezněly zvony.

Do státního smutku a uctění studentů a pedagogů padlých při čtvrtečním útoku ozbrojeného střelce v Praze se kromě profesionálních hasičů zapojili i někteří dobrovolní. Minutou ticha v pravé poledne uctili zemřelé také členové SDH Košice na Táborsku.

Vláda České republiky vyhlásila na sobotu 23. prosince 2023 den státního smutku za oběti čtvrteční tragédie na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, při níž zahynulo čtrnáct lidí.

Na všech budovách Hasičského záchranného sboru České republiky jsou mimo jiné po celý den staženy vlajky na půl žerdi. V poledne navíc hasiči vyjeli s technikou se zapnutým výstražným světelným zařízením bez zvukového signálu před stanice a osádky nastoupené v zásahových stejnokrojích uctily oběti útoku minutou ticha.

zdroj: Táborský deník

 

Náhledy fotografií ze složky Uctění památky obětí na FF UK v Praze